Mléčná rýže stracciatella

40 min.
Itálie

Ingredience

    • 3lžíceCukr krupice
    • 400gramůRýže předvařená (parboiled)
    • 1lžičkaCukr vanilka
    • 100gramůČokoláda hořká
    • 250gramůMango
    • 80gramůMandle
    • 1,5litryMléko polotučné
    • 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
    • 20gramůMáslo čerstvé
    • 1baleníZtužovač šlehačky
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1144 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
51 g
Sacharidy
143 g
Vláknina
8 g
Cukr
33 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mléko s trochou vody a s cukrem svaříme v hrnci. Přidáme předvařenou rýži a vaříme doměkka. Po vychladnutí uložíme do chladničky asi na 45 minut.
  • 2
    Smetanu s vanilkovým cukrem a ztužovačem ušleháme dotuha. Šlehačku spolu s nastrouhanou čokoládou a nasucho opraženými, nasekanými mandlemi vmícháme do vychladlé rýže. Hmotou naplníme máslem vymazané sklenice, upěchujeme a vyklopíme na talíře.
  • 3
    Mango oloupeme a 3/4 množství rozmixujeme na pyré. Zbylé mango nakrájíme na kostky a vmícháme do pyré.
  • 4
    Mangovou omáčku nalijeme kolem rýže a pokrm ozdobíme nasekanými pistáciemi.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.