Mléčná rýže stracciatella
40 min.
Ingredience
- 3lžíceCukr krupice
- 400gramůRýže předvařená (parboiled)
- 1lžičkaCukr vanilka
- 100gramůČokoláda hořká
- 250gramůMango
- 80gramůMandle
- 1,5litryMléko polotučné
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 20gramůMáslo čerstvé
- 1baleníZtužovač šlehačky
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1144 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
51 g
Sacharidy
143 g
Vláknina
8 g
Cukr
33 g
Postup přípravy
- 1Mléko s trochou vody a s cukrem svaříme v hrnci. Přidáme předvařenou rýži a vaříme doměkka. Po vychladnutí uložíme do chladničky asi na 45 minut.
- 2Smetanu s vanilkovým cukrem a ztužovačem ušleháme dotuha. Šlehačku spolu s nastrouhanou čokoládou a nasucho opraženými, nasekanými mandlemi vmícháme do vychladlé rýže. Hmotou naplníme máslem vymazané sklenice, upěchujeme a vyklopíme na talíře.
- 3Mango oloupeme a 3/4 množství rozmixujeme na pyré. Zbylé mango nakrájíme na kostky a vmícháme do pyré.
- 4Mangovou omáčku nalijeme kolem rýže a pokrm ozdobíme nasekanými pistáciemi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.