Mléčné karamely s oříšky

160 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
497 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
25 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
1 g
Cukr
66 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oříšky nasekáme na větší kousky a opražíme. Mléko svaříme se smetanou, medem, cukrem a vanilkovým luskem. Za stálého míchání uvedeme k varu. Při 115 °C ztlumíme výkon, vyjmeme vanilkový lusk a vaříme dál. Při 125 °C přisypeme máslo a sekané oříšky.
  • 2
    Mramorovou desku potřeme olejem, ze 4 kovových latěk vytvoříme čtverec 15x15 cm velký a taktéž je potřeme olejem. Hmotu nalijeme do formy a necháme 120 minut zcela vychladnout. Ztuhlou hmotu pokrájíme na kousky 2,5x2,5 cm velké a zabalíme je do celofánu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.