Mléčný chléb
65 min.
Ingredience
- 20gramůDroždí
- 60gramůCukr krupice
- 80gramůMáslo čerstvé
- 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 50gramůHrozinky
- 1špetkaSůl
- 1kusCitrony
- 1kusVejce slepičí
- 0,2litrMléko polotučné
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
300 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
8 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
2 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Z mouky, droždí, mléka, cukru, másla, rozinek, soli a citronové kůry vypracujeme obvyklým způsobem kynuté těsto.
- 2Z vykynutého těsta vytvoříme kulatý bochánek, položíme jej na vymaštěný plech a přikryjeme pomoučenou utěrkou. Necháme kynout, až bochánek nabyde ještě o polovinu.
- 3Vykynuté těsto potřeme rozkvedlaným vejcem a pečeme asi 45 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.