Mléčný chléb

65 min.
Rakousko

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
300 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
8 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
2 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z mouky, droždí, mléka, cukru, másla, rozinek, soli a citronové kůry vypracujeme obvyklým způsobem kynuté těsto.
  • 2
    Z vykynutého těsta vytvoříme kulatý bochánek, položíme jej na vymaštěný plech a přikryjeme pomoučenou utěrkou. Necháme kynout, až bochánek nabyde ještě o polovinu.
  • 3
    Vykynuté těsto potřeme rozkvedlaným vejcem a pečeme asi 45 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.