Mléčný chléb - malý bochník
50 min.
Ingredience
- 25gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceCukr krupice
- 1lžičkaSůl
- 450gramůMouka pšeničná hladká
- 1lžičkaDroždí sušené
- 1kusVejce slepičí
- 2,4decilitryMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
501 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
9 g
Sacharidy
88 g
Vláknina
269 mg
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme mléko, přidáme máslo, cukr a sůl. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami
- 2a vše poprášíme droždím.
- 3Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
- 4Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a střední barvu kůrky, a zapneme.
- 5Krátce před cyklem "pečení" potřeme povrch rozšlehaným vejcem.
- 6Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme a necháme vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
pá 18. 9. 2015
Mléčný chléb - malý bochník
Fajn chlebík, před posledním kynutím jsem nesrovnala těsto a neuhladila povrch, byla jsem mimo domov, tak proto ten tvar. Ale samozřejmě, že na chuti to neubere😉 Přidávala jsem navíc malinko mléka, ale to vždy záleží jakou máme mouku. Chléb jsem ničím na povrchu nepotírala a budeme ho jíst s máslem a domácí marmeládou, případně s medem.