Mléčný koláč Makedonský

80 min.
Řecko

Ingredience

Počet porcí:
20

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
267 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
13 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
1 g
Cukr
17 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse smícháme prášek do pečiva, 350 g mouky, sůl a máslo a uhněteme do hladkého těsta, které necháme 1 hodinu odležet. Mezitím si připravíme náplň.
  • 2
    V hrnci svaříme 750 ml mléka. V míse rozšleháme cukr s vejci, zbytek mléka a mouky. Za stálého míchání postupně vlijeme do hrnce s mlékem a necháme přejít varem. Odstavíme s plotny, přidáme najemno nakrájenou pomerančovou kůru. Na vymazaný pekáč dáme na dno plát listového těsta, na něj nalijeme uvařenou náplň a přikryjeme druhým plátem těsta. Ten ostrým nožem nařízneme do čtverců a potřeme mlékem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 45 minut, ještě horké posypeme cukrem a skořicí.
  • 3

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.