Mléčný koláč Makedonský
80 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 250gramůCukr krupice
- 350gramůMouka polohrubá
- 250gramůMáslo čerstvé
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
- 100gramůPomerančová kůra
- 5gramůSkořice mletá
- 100gramůCukr moučkový
- 4kusyVejce slepičí
- 1litrMléko polotučné
Počet porcí:
20Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
267 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
13 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
1 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1V míse smícháme prášek do pečiva, 350 g mouky, sůl a máslo a uhněteme do hladkého těsta, které necháme 1 hodinu odležet. Mezitím si připravíme náplň.
- 2V hrnci svaříme 750 ml mléka. V míse rozšleháme cukr s vejci, zbytek mléka a mouky. Za stálého míchání postupně vlijeme do hrnce s mlékem a necháme přejít varem. Odstavíme s plotny, přidáme najemno nakrájenou pomerančovou kůru. Na vymazaný pekáč dáme na dno plát listového těsta, na něj nalijeme uvařenou náplň a přikryjeme druhým plátem těsta. Ten ostrým nožem nařízneme do čtverců a potřeme mlékem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 45 minut, ještě horké posypeme cukrem a skořicí.
- 3
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.