Mléčný řez
35 min.
Ingredience
- Na plech
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 3lžíceMouka pšeničná hrubá
- Náplň
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 3lžíceCukr moučkový
- 250gramůTvaroh jemný
- Těsto
- 5kusůVejce slepičí
- 7lžicCukr krupice
- 9lžicMouka polohrubá
- 2lžíceKakao - prášek
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
191 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
11 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
336 mg
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Žloutky vyšleháme v míse s cukrem a kakaem. Potom střídavě přidáváme pevný sníh ušlehaný z bílků a mouku s práškem do pečiva.
- 2Těsto rozprostřeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme v troubě při 180°C asi 15 minut.
- 3Šlehačku vyšleháme s cukrem (množství upravíme podle chuti) a zašleháme do ní po částech měkký tvaroh.
- 4Upečený, vychladlý korpus rozkrájíme na malé obdélníčky a každý ještě podélně rozkrojíme. Jednotlivé obdélníčky potřeme silnou vrstvou náplně, spojíme vždy dva k sobě a necháme pod fólií vychladit, aby piškot zvláčněl.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 27. 3. 2017
Mléčný řez
Děti tyhle řezy milují 😍 Jsou lepší jak originál 😉