Mleté hovězí maso v tortilách

45 min.
Mexiko

Ingredience

    • 325gramůKukuřice sladká v nálevu
    • 1lžičkaKayenský pepř
    • 1kusCibule červená
    • 1kusRajčata
    • 2kusyChilli paprička zelená
    • 1kusLimetka
    • 1lžičkaSůl
    • 20gramůKoriandr
    • 150gramůHovězí maso mleté
    • 200gramůSalát ledový
    • 4kusyTortilla
    • 2lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
223 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
7 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zelené chilli papričky rozkrojíme, pod tekoucí vodou z nich vypláchneme všechna semínka, osušíme je a pokrájíme nadrobno spolu s oloupanou cibulí i rajčetem. Několik lístků koriandru odložíme stranou na ozdobení hotového pokrmu, zbytek nasekáme. Z limetky vymačkáme šťávu.
  • 2
    Kukuřici scedíme, necháme na papírovém ubrousku oschnout, poté ji vložíme do misky a ručním mixerem rozmixujeme do hladka. Přidáme rajče s cibulí a koriandrem, zalijeme limetkovou šťávou, osolíme, přidáme špetku kayenského pepře, vše důkladně promícháme.
  • 3
    V hlubším kastrole rozehřejeme lžíci oleje, na kterém za stálého míchání 10 minut opékáme mleté hovězí maso. Když zhnědne, přidáme kayenský pepř a sůl. Ponecháme v teple.
  • 4
    Listy zeleného salátu rozkrájíme na proužky.
  • 5
    V pánvi rozehřejeme zbytek oleje, postupně vkládáme tortily a smažíme je na každé straně 2 minuty, aby se prohřály a změkly.
  • 6
    Na teplé tortily rozdělíme kukuřičnou kaši a hovězí maso, na jednu polovinu položíme proužky ledového salátu, přeložíme napůl, podáváme ozdobené lístečky koriandru.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.