Mleté hovězí maso v tortilách
45 min.
Ingredience
- 325gramůKukuřice sladká v nálevu
- 1lžičkaKayenský pepř
- 1kusCibule červená
- 1kusRajčata
- 2kusyChilli paprička zelená
- 1kusLimetka
- 1lžičkaSůl
- 20gramůKoriandr
- 150gramůHovězí maso mleté
- 200gramůSalát ledový
- 4kusyTortilla
- 2lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
223 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
7 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Zelené chilli papričky rozkrojíme, pod tekoucí vodou z nich vypláchneme všechna semínka, osušíme je a pokrájíme nadrobno spolu s oloupanou cibulí i rajčetem. Několik lístků koriandru odložíme stranou na ozdobení hotového pokrmu, zbytek nasekáme. Z limetky vymačkáme šťávu.
- 2Kukuřici scedíme, necháme na papírovém ubrousku oschnout, poté ji vložíme do misky a ručním mixerem rozmixujeme do hladka. Přidáme rajče s cibulí a koriandrem, zalijeme limetkovou šťávou, osolíme, přidáme špetku kayenského pepře, vše důkladně promícháme.
- 3V hlubším kastrole rozehřejeme lžíci oleje, na kterém za stálého míchání 10 minut opékáme mleté hovězí maso. Když zhnědne, přidáme kayenský pepř a sůl. Ponecháme v teple.
- 4Listy zeleného salátu rozkrájíme na proužky.
- 5V pánvi rozehřejeme zbytek oleje, postupně vkládáme tortily a smažíme je na každé straně 2 minuty, aby se prohřály a změkly.
- 6Na teplé tortily rozdělíme kukuřičnou kaši a hovězí maso, na jednu polovinu položíme proužky ledového salátu, přeložíme napůl, podáváme ozdobené lístečky koriandru.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.