Mleté maso s bramborákem
65 min.
Ingredience
- 400gramůMaso mleté - mix
- 1kusCibule
- 2lžíceOlej rostlinný
- 800gramůBrambory
- 2kusyVejce slepičí
- 2stroužkyČesnek
- 2lžíceStrouhanka
- 2lžíceMléko polotučné
- 1lžičkaMajoránka
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 0,5lžičkaKmín mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
466 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
31 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou, nasekanou cibuli osmahneme na oleji, přidáme mleté maso a znovu krátce osmahneme. Osolíme, opepříme, vmícháme na kostičky nakrájené žampiony a vše chvíli podusíme.
- 2Oloupané brambory najemno nastrouháme, mírně vymačkáme a vodu slijeme. Přidáme vejce, prolisovaný česnek, kmín, majoránku, sůl a strouhanku. Směs dobře promícháme a případně zředíme trochou mléka.
- 3Polovinu připraveného bramborového těsta rozetřeme do remosky vyložené pečicím papírem. Poklademe mletým masem a zakryjeme zbylým bramborovým těstem.
- 4Pokrm pečeme asi 35 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.