Mleté řízky v těstíčku
30 min.

Ingredience
- těstíčko
- 1lžíceOlej rostlinný
- 0,5špetkaSůl
- 1kusVejce slepičí
- 0,5lžíceMléko polotučné
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 300gramůMaso mleté - mix
- 1mililitrOlej rostlinný
- 1kusVejce slepičí
- 3lžičkyMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusŽemle tuková
- 0,5kusCibule
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5šálekMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
322 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
24 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
283 mg
Cukr
753 mg
Postup přípravy
- 1Žemli nakrájíme na plátky, navlhčíme mlékem a po chvíli rozmělníme. Promícháme s mletým masem, vejcem, oloupanou, nasekanou cibulí, hladkou moukou a solí.
- 2Ze směsi připravíme 8 menších řízků, namáčíme je do těstíčka a smažíme na rozehřátém oleji po obou stranách dorůžova.
- 3Podáváme s bramborovu kaší a čerstvou zeleninou.
- 4Příprava těstíčka: Vejce rozšleháme s moukou, olejem, mlékem a solí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.