Mlíčí v křenovém těstíčku
25 min.
Ingredience
- 200gramůMlíčí z kapra
- 2špetkySůl
- 1lžičkaHořčice
- 130mililitrůVíno bílé
- 1lžíceKřen
- 100gramůMouka pšeničná hladká
- 1kusVejce slepičí
- 2špetkyBazalka
- 50mililitrůOlej rostlinný
- 0,5lžíceCitronová šťáva
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
496 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
29 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
251 mg
Cukr
887 mg
Postup přípravy
- 1Mlíčí očistíme, opláchneme a asi pět minut vaříme ve vodě osolené špetkou soli. Poté je scedíme a necháme okapat, osušíme a rozdělíme na porce, které potřeme hořčicí, zakapeme citronovou šťávou a posypeme drcenou bazalkou. Takto připravené mlíčí obalíme v mouce, v těstíčku a smažíme v rozpáleném tuku.
- 2Těstíčko připravíme pečlivým ušleháním vína s vejcem, špetkou soli, jemně strouhaným křenem a moukou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.