Mlinci z pohanky
35 min.
Ingredience
- 2decilitryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 500gramůMouka pohanková
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
442 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
2 g
Sacharidy
94 g
Vápník
29 mg
Železo
2 mg
Postup přípravy
- 1Na vál nasypeme pohankovou mouku smíchanou se solí, uděláme do ní důlek, do kterého přilijeme po částech vodu a pomocí vidličky zapracujeme v těsto. Následně těsto dobře vyhněteme rukama. Mělo by být dostatečně tuhé.
- 2Vyválíme z něj 4 tenké pláty 1-2 mm silné a nasucho je upečeme v předehřáté troubě při 220 °C do zlatohněda.
- 3Upečené mlince pokropíme pár kapkami vody, aby nám změkly.
- 4Podáváme je jako přílohu k pečenému masu. Každý si mlinci namáčí do výpeku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.