Mlinci z pohanky

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
442 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
2 g
Sacharidy
94 g
Vápník
29 mg
Železo
2 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na vál nasypeme pohankovou mouku smíchanou se solí, uděláme do ní důlek, do kterého přilijeme po částech vodu a pomocí vidličky zapracujeme v těsto. Následně těsto dobře vyhněteme rukama. Mělo by být dostatečně tuhé.
  • 2
    Vyválíme z něj 4 tenké pláty 1-2 mm silné a nasucho je upečeme v předehřáté troubě při 220 °C do zlatohněda.
  • 3
    Upečené mlince pokropíme pár kapkami vody, aby nám změkly.
  • 4
    Podáváme je jako přílohu k pečenému masu. Každý si mlinci namáčí do výpeku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.