Mocca dort s mandlemi
100 min.
Ingredience
- 20gramůMáslo čerstvé
- 8kusůVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaVanilka mletá
- 1špetkaCitronová kůra
- 300gramůCukr moučkový
- 70gramůMandle
- 70gramůPiškoty cukrářské
- 80gramůMouka pšeničná hrubá
- 8kusůVaječný bílek slepičí
- Krém
- 1špetkaVanilka mletá
- 300gramůCukr moučkový
- 20gramůMáslo čerstvé
- 5lžicKáva turecká
- 3kusyVejce slepičí
- 200mililitrůVoda pitná
- Na formu
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 20gramůMáslo čerstvé
- Poleva
- 5lžicKáva turecká
- 300gramůCukr moučkový
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
511 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
15 g
Sacharidy
87 g
Vláknina
1 g
Cukr
76 g
Postup přípravy
- 1Máslo utřeme, přidáme cukr, žloutky, strouhanou citronovou kůru a vanilku a třeme cca 15 minut. Poté zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků, strouhané mandle, rozdrobené piškoty a mouku.
- 2Těsto rozetřeme do máslem vymazané a moukou vysypané formy a pečeme v mírně vyhřáté troubě cca 45 minut.
- 3Mezitím si připravíme krém - v nerezové misce ušleháme vejce s vanilkou a 110 g cukru. Do hrnce si nalijeme vodu, přivedeme ji k varu, poté ztlumíme plamen a do vody položíme misku s vejci a cukrem a šleháme do zhoustnutí. Necháme vychladnout. Mezitím umícháme do pěny máslo, přidáme zbytek cukru a za stálého míchání přidáváme vařený krém a po kapkách černou kávu.
- 4Upečený korpus na dort necháme vychladnout, vyjmeme z formy, dvakrát prořízneme, naplníme krémem a povrch přelijeme polevou.
- 5Na polevu přelijeme cukr horkou černou kávou a třeme do zhoustnutí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.