Mocca roláda
63 min.
Ingredience
- Na náplň
- 100gramůČokoláda mléčná
- 400mililitrůSmetana na šlehání
- 1lžíceKáva instantní
- 2,5lžíceCukr moučka
- 2baleníZtužovač šlehačky
- Na ozdobu
- 0,5lžíceKakaový prášek Bio
- Na těsto
- 3kusyVejce slepičí
- 100gramůCukr krupice
- 0,5lžícePomerančová kůra
- 1lžícePomerančová šťáva
- 1špetkaSůl
- 100gramůMouka polohrubá
- 0,5lžičkaKypřicí prášek do pečiva
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
256 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
8 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
1 g
Cukr
26 g
Postup přípravy
- 1Plech vyložíme pečicím papírem, těsto budeme péci v troubě předehřáté na 190 °C.
- 2V míse ušleháme vejce s cukrem, pomerančovou kůrou a šťávou a solí do pěny. Poté vmícháme po částech mouku, do níž jsme zamíchali kypřicí prášek, a na závěr pevný sníh z bílků.
- 3Těsto rozetřeme na plech a v předehřáté troubě pečeme asi 13 minut. Upečenou roládu vyjmeme z trouby, překlopíme na vlhkou utěrku, druhou utěrkou přikryjeme a necháme vychladnout.
- 4Připravíme si náplň. Nalámanou mocca čokoládu rozpustíme ve vodní lázni dohladka a necháme zchladnout. Ve smetaně rozšleháme ztužovače a ušleháme pevnou šlehačku. Během šlehání opatrně, po částech přidáváme zchladlou čokoládu, lžíci zchladlé kávy a cukr. Z ušlehané smetany oddělíme část na potření povrchu rolády a na ozdobení.
- 5Z upečeného těsta sundáme pečicí papír, většinu náplně rozetřeme po plátu, a pomocí utěrky plát zavineme.
- 6Roládu položíme na servírovací mísu, potřeme oddělenou částí náplně a pomocí zdobicího sáčku ozdobíme zbylou náplní. Poté sítkem poprášíme roládu kakaovým práškem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.