Mocca roláda

63 min.
Evropa

Ingredience

  • Na náplň
    • 100gramůČokoláda mléčná
    • 400mililitrůSmetana na šlehání
    • 1lžíceKáva instantní
    • 2,5lžíceCukr moučka
    • 2baleníZtužovač šlehačky
  • Na ozdobu
    • 0,5lžíceKakaový prášek Bio
  • Na těsto
    • 3kusyVejce slepičí
    • 100gramůCukr krupice
    • 0,5lžícePomerančová kůra
    • 1lžícePomerančová šťáva
    • 1špetkaSůl
    • 100gramůMouka polohrubá
    • 0,5lžičkaKypřicí prášek do pečiva
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
256 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
8 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
1 g
Cukr
26 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Plech vyložíme pečicím papírem, těsto budeme péci v troubě předehřáté na 190 °C.
  • 2
    V míse ušleháme vejce s cukrem, pomerančovou kůrou a šťávou a solí do pěny. Poté vmícháme po částech mouku, do níž jsme zamíchali kypřicí prášek, a na závěr pevný sníh z bílků.
  • 3
    Těsto rozetřeme na plech a v předehřáté troubě pečeme asi 13 minut. Upečenou roládu vyjmeme z trouby, překlopíme na vlhkou utěrku, druhou utěrkou přikryjeme a necháme vychladnout.
  • 4
    Připravíme si náplň. Nalámanou mocca čokoládu rozpustíme ve vodní lázni dohladka a necháme zchladnout. Ve smetaně rozšleháme ztužovače a ušleháme pevnou šlehačku. Během šlehání opatrně, po částech přidáváme zchladlou čokoládu, lžíci zchladlé kávy a cukr. Z ušlehané smetany oddělíme část na potření povrchu rolády a na ozdobení.
  • 5
    Z upečeného těsta sundáme pečicí papír, většinu náplně rozetřeme po plátu, a pomocí utěrky plát zavineme.
  • 6
    Roládu položíme na servírovací mísu, potřeme oddělenou částí náplně a pomocí zdobicího sáčku ozdobíme zbylou náplní. Poté sítkem poprášíme roládu kakaovým práškem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.