Modrohlav s humrovou pěnou
25 min.
Ingredience
- 1200gramůModrohlav filety
- 8gramůSůl
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1decilitrOlej rostlinný
- Na omáčku
- 2decilitryVíno bílé
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 50mililitrůCitronová šťáva
- 50mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 60gramůMáslo bylinkové
- 100gramůHumr
- 1kusCitrony
- 5gramůCukr krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1046 kcal
Bílkoviny
65 g
Tuky
47 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Porce modrohlava osolíme, poprášíme moukou a na rozpáleném oleji nejprve zprudka opečeme z obou stran a potom namírno dopékáme za občasného obracení.
- 2Do rendlíku nalijeme bílé víno, citronovou šťávu, přidáme cukr a sůl a zahříváme téměř k varu. Vmícháme bylinkové máslo, necháme mírně povařit a šleháme metlou, až začne vznikat pěna.
- 3Rendlík odstavíme, všleháme žloutky, šlehačku a nakonec vmícháme najemno nakrájené humří maso.
- 4Podáváme porci modrohlava na listu salátu, přelijeme humrovou pěnou,ozdobíme plátkem citronu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.