Modrohlav s humrovou pěnou

25 min.
Evropa

Ingredience

    • 1200gramůModrohlav filety
    • 8gramůSůl
    • 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 1decilitrOlej rostlinný
  • Na omáčku
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1046 kcal
Bílkoviny
65 g
Tuky
47 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Porce modrohlava osolíme, poprášíme moukou a na rozpáleném oleji nejprve zprudka opečeme z obou stran a potom namírno dopékáme za občasného obracení.
  • 2
    Do rendlíku nalijeme bílé víno, citronovou šťávu, přidáme cukr a sůl a zahříváme téměř k varu. Vmícháme bylinkové máslo, necháme mírně povařit a šleháme metlou, až začne vznikat pěna.
  • 3
    Rendlík odstavíme, všleháme žloutky, šlehačku a nakonec vmícháme najemno nakrájené humří maso.
  • 4
    Podáváme porci modrohlava na listu salátu, přelijeme humrovou pěnou,ozdobíme plátkem citronu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.