Moje lečo na maďarský způsob
55 min.
Ingredience
- 500gramůRajčata
- 550gramůPaprika zelená
- 220gramůCibule
- 30mililitrůOlej slunečnicový
- 1lžičkaPaprika sladká
- 1lžičkaSůl
- 2lžičkyCukr třtinový
- 4kusyVejce slepičí
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
236 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
14 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
5 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Zralá rajčata a masité, světlezelené (převážně nepálivé) papriky omyjeme, necháme okapat. Papriky rozkrojíme, zbavíme jadřinců, nakrájíme na proužky a odložíme do mísy. Rajčata pokrájíme na větší kostičky nebo osminky a odložíme je do druhé mísy. Očištěnou cibuli rozpůlíme a nakrájíme tenčí plátky.
- 2V hlubší větší pánvi rozehřejeme slunečnicový olej, na něm krátce orestujeme cibuli. Po 1-2 minutách přidáme nakrájené proužky paprik, promícháme, snížíme teplotu a papriky s cibulí dusíme pod poklicí. Občas směs promícháme a přibližně za 6-10 minut je paprika poloměkká. Přidáme sladkou papriku, promícháme, následně přidáme rajčata, znovu promícháme a dusíme pod poklicí dalších 10 minut. Směs ochutíme solí, pepřem a podle kyslosti rajčat i cukrem. Pokud zelenina pustila hodně šťávy, odložíme poklici a necháme tekutinu odpařit. (Zelenina by měla být šťavnatá, ale neměla by ve šťávě "plavat".)
- 3Nakonec do hotového leča rozklepneme vejce, necháme je 1-2 minuty zatuhnout, až potom je zlehka zamícháme. Po chvilce pánev odstavíme z plotny, vajíčka v leču dojdou. Dochutíme solí, pepřem a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.