Moka dort se šlehačkou

85 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
516 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
34 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
394 mg
Cukr
24 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V kastrůlku rozpustíme máslo a necháme ho vychladnout. V míse rozšleháme vejce, mísu postavíme do horké vodní lázně a vejce ušleháme do tuhé pěny. Vmícháme cukr, špetku soli. Poté mísu postavíme do studené vodní lázně a šleháme, dokud není vaječná směs vychladlá, přimícháme mouku a rozpuštěné máslo.
  • 2
    Dortovou formu vyložíme pečicím papírem, nalijeme do ní těsto a pečeme 50 minut v troubě, předehřáté na 180 stupňů Celsia. Formu po upečení vyjmeme z trouby, korpus necháme vychladnout, vyklopíme a podélně dvakrát rozřzneme. Pokapeme ho kávovým likérem.
  • 3
    V míse ušleháme smetanu s moučkovým cukrem do tuha, přimícháme instantní kávu. 4 lžíce krému odebereme a naplníme jimi zdobící sáček.
  • 4
    Kávovou šlehačkou pak promazáváme pláty kropusu, nakonec potřeme i povrch a boky dortu. Na povrchu dortu tvoříme zdobícím sáčkem hromádky, posypeme strouhanou čokoládou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.