Moka dort se šlehačkou
85 min.
Ingredience
- Náplň
- 750mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 3lžíceCukr moučkový
- 3lžíceKáva instantní
- Ozdoba
- 100gramůČokoláda hořká
- Těsto
- 100gramůMáslo čerstvé
- 8kusůVejce slepičí
- 250gramůCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 150gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 6centilitrůLikér Tia Maria
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
516 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
34 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
394 mg
Cukr
24 g
Postup přípravy
- 1V kastrůlku rozpustíme máslo a necháme ho vychladnout. V míse rozšleháme vejce, mísu postavíme do horké vodní lázně a vejce ušleháme do tuhé pěny. Vmícháme cukr, špetku soli. Poté mísu postavíme do studené vodní lázně a šleháme, dokud není vaječná směs vychladlá, přimícháme mouku a rozpuštěné máslo.
- 2Dortovou formu vyložíme pečicím papírem, nalijeme do ní těsto a pečeme 50 minut v troubě, předehřáté na 180 stupňů Celsia. Formu po upečení vyjmeme z trouby, korpus necháme vychladnout, vyklopíme a podélně dvakrát rozřzneme. Pokapeme ho kávovým likérem.
- 3V míse ušleháme smetanu s moučkovým cukrem do tuha, přimícháme instantní kávu. 4 lžíce krému odebereme a naplníme jimi zdobící sáček.
- 4Kávovou šlehačkou pak promazáváme pláty kropusu, nakonec potřeme i povrch a boky dortu. Na povrchu dortu tvoříme zdobícím sáčkem hromádky, posypeme strouhanou čokoládou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.