Mokka terina
45 min.
Ingredience
- krém
- 2lžíceKáva Espresso
- 1kusVanilkový lusk
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 150gramůCukr krupice
- 100gramůVišně kandované
- 0,75decilitrMléko polotučné
- 3decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 100gramůČokoládové kousky
- 0,5decilitrLikér Kahlua
- 2decilitryVoda pitná
- 6plátkůŽelatina
- piškoty
- 120gramůPiškoty cukrářské
- 0,5decilitrLikér Kahlua
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
559 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
26 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
607 mg
Cukr
32 g
Postup přípravy
- 1Vanilkový lusk nakrojíme a vyškrabeme dřeň, kterou dáme do mléka.
- 2Mléko s luskem, dření a kávou espressem svaříme, odstavíme z plotny a zakryjeme pokličkou na 10 minut.
- 3Do mísy dáme žloutky s cukrem a šlehačem vyšleháme žloutkový krém, do kterého při šlehání postupně přiléváme kávový likér.
- 4Z mléka odstraníme vanilkový lusk a pomalu ho přimícháme do krému. Mísu s krémem a mlékem vložíme do horké vodní lázně a šleháme do zhoustnutí.
- 5Želatinu dáme do 2 dl studené vody nabobtnat na 5 minut. Nabobtnalou želatinu vymačkáme a v horkém krému ji rozpustíme. Pak krém odstavíme z horké lázně.
- 6Formu na terinu vyložíme potravinářskou fólií. Na dno položíme sedm cukrářských piškotů (rovnou stranou naspod), které pokapeme kávovým likérem.
- 7Smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku a lehce ji vmícháme do krému. Nakonec do krému zamícháme čokoládová kávová zrna, kandované višně a pak krémem naplníme formu. Na povrch položíme zbylých sedm piškotů, které též pokapeme kávovým likérem. Formu zakryjeme fólií a necháme v chladničce minimálně 4 hodiny.
- 8Vychladlou mocca terinu opatrně vyklopíme, nakrájíme porce a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.