Mokka terina

45 min.
Evropa

Ingredience

  • krém
  • piškoty
    • 120gramůPiškoty cukrářské
    • 0,5decilitrLikér Kahlua
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
559 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
26 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
607 mg
Cukr
32 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vanilkový lusk nakrojíme a vyškrabeme dřeň, kterou dáme do mléka.
  • 2
    Mléko s luskem, dření a kávou espressem svaříme, odstavíme z plotny a zakryjeme pokličkou na 10 minut.
  • 3
    Do mísy dáme žloutky s cukrem a šlehačem vyšleháme žloutkový krém, do kterého při šlehání postupně přiléváme kávový likér.
  • 4
    Z mléka odstraníme vanilkový lusk a pomalu ho přimícháme do krému. Mísu s krémem a mlékem vložíme do horké vodní lázně a šleháme do zhoustnutí.
  • 5
    Želatinu dáme do 2 dl studené vody nabobtnat na 5 minut. Nabobtnalou želatinu vymačkáme a v horkém krému ji rozpustíme. Pak krém odstavíme z horké lázně.
  • 6
    Formu na terinu vyložíme potravinářskou fólií. Na dno položíme sedm cukrářských piškotů (rovnou stranou naspod), které pokapeme kávovým likérem.
  • 7
    Smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku a lehce ji vmícháme do krému. Nakonec do krému zamícháme čokoládová kávová zrna, kandované višně a pak krémem naplníme formu. Na povrch položíme zbylých sedm piškotů, které též pokapeme kávovým likérem. Formu zakryjeme fólií a necháme v chladničce minimálně 4 hodiny.
  • 8
    Vychladlou mocca terinu opatrně vyklopíme, nakrájíme porce a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.