Moldavský ořechový pudink
60 min.
Ingredience
- 4kusyŽemle tuková
- 300mililitrůMléko polotučné
- 150gramůVlašské ořechy
- 2lžíceStrouhanka
- 150gramůJahodová zavařenina
- 3kusyVejce slepičí
- 130gramůMáslo čerstvé
- 150gramůCukr krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
648 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
34 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
112 mg
Cukr
37 g
Postup přípravy
- 1Žemle nakrájíme na kousky a namočíme je do mléka, umeleme 150 g jader vlašských ořechů a rozpustíme máslo. Z vajec oddělíme žloutky od bílků a z bílků ušleháme tuhý sníh.
- 2Žloutky utřeme s cukrem, přidáme do nich ořechy, namočenou žemli a rozpuštěné máslo. Směs dobře promícháme, opatrně vmícháme bílkový sníh a směsí naplníme formu vymazanou máslem a vysypanou strouhankou.
- 3Pudink pečeme v troubě při střední teplotě 30-40 minut.
- 4Hotový pudink vyklopíme z formy a nakrájíme na porce, které přelijeme zavařeninou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.