Moldavský ořechový pudink

60 min.
Moldavská republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
648 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
34 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
112 mg
Cukr
37 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žemle nakrájíme na kousky a namočíme je do mléka, umeleme 150 g jader vlašských ořechů a rozpustíme máslo. Z vajec oddělíme žloutky od bílků a z bílků ušleháme tuhý sníh.
  • 2
    Žloutky utřeme s cukrem, přidáme do nich ořechy, namočenou žemli a rozpuštěné máslo. Směs dobře promícháme, opatrně vmícháme bílkový sníh a směsí naplníme formu vymazanou máslem a vysypanou strouhankou.
  • 3
    Pudink pečeme v troubě při střední teplotě 30-40 minut.
  • 4
    Hotový pudink vyklopíme z formy a nakrájíme na porce, které přelijeme zavařeninou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.