Moravská vepřová panenka
60 min.
Ingredience
- 500gramůVepřová panenka
- 200gramůMáslo čerstvé
- 20kusůŠvestky sušené
- 50mililitrůOlej rostlinný
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř bílý
- 1lžíceSlivovice
- 100gramůZakysaná smetana
- 100mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 200mililitrůVíno bílé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
3141 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
69 g
Sacharidy
642 g
Vláknina
71 g
Cukr
383 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na medailonky. Vypeckované sušené švestky naplníme kouskem másla a vmáčkneme do medailonků. Maso osolíme, opepříme a opečeme na rozehřátém oleji.
- 2Zbylé vypeckované švestky nakrájíme na nudličky a přidáme k masu do výpeku. Vše zalijeme bílým vínem a dusíme, až se víno svaří asi na třetinu.
- 3Potom přidáme sladkou i zakysanou smetanu a chvíli povaříme. Nakonec přilijeme slivovici.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.