Moravská vepřová panenka

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
3141 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
69 g
Sacharidy
642 g
Vláknina
71 g
Cukr
383 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté maso nakrájíme na medailonky. Vypeckované sušené švestky naplníme kouskem másla a vmáčkneme do medailonků. Maso osolíme, opepříme a opečeme na rozehřátém oleji.
  • 2
    Zbylé vypeckované švestky nakrájíme na nudličky a přidáme k masu do výpeku. Vše zalijeme bílým vínem a dusíme, až se víno svaří asi na třetinu.
  • 3
    Potom přidáme sladkou i zakysanou smetanu a chvíli povaříme. Nakonec přilijeme slivovici.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.