Moravské klobásky v županu

35 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1028 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
50 g
Sacharidy
103 g
Vláknina
9 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy dáme polohrubou mouku, uděláme do ní větší důlek, do něj rozdrobíme droždí, přilijeme 2.5 dl vlažného mléka, přidáme lžičku cukru a necháme vzejít kvásek. Když vzejde, přidáme k mouce sůl, vejce a těsto nejdříve promícháme a pak ho důkladně zpracujeme. Hněteme ho tak dlouho, až se nebude lepit na prsty. Na pomoučeném vále vyválíme bochníček, zakryjeme ho čistou utěrkou a necháme kynout další hodinu.
  • 2
    Pak z těsta vyválíme plát silný 1 cm a nakrájíme ho na obdélníky, abychom do nich mohli zabalit klobásy.
  • 3
    Do těsta zabalíme jednotlivé moravské klobásy. Utvoříme válečky, které poklademe na plech vyložený pečícím papírem. Potřeme je rozšlehaným vajíčkem, posypeme kmínem a dáme do předem vyhřáté trouby. Pečeme dozlatova při 200 °C přibližně 10-15 minut.
  • 4
    Klobásy podáváme horké.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.