Moravské klobásky v županu
35 min.
Ingredience
- 8kusůKlobása ostravská
- 500gramůMouka polohrubá
- 30gramůDroždí
- 2,5decilitryMléko plnotučné
- 1lžičkaCukr krupice
- 1lžičkaSůl
- 1kusVejce slepičí
- 2lžičkyKmín celý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1028 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
50 g
Sacharidy
103 g
Vláknina
9 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Do mísy dáme polohrubou mouku, uděláme do ní větší důlek, do něj rozdrobíme droždí, přilijeme 2.5 dl vlažného mléka, přidáme lžičku cukru a necháme vzejít kvásek. Když vzejde, přidáme k mouce sůl, vejce a těsto nejdříve promícháme a pak ho důkladně zpracujeme. Hněteme ho tak dlouho, až se nebude lepit na prsty. Na pomoučeném vále vyválíme bochníček, zakryjeme ho čistou utěrkou a necháme kynout další hodinu.
- 2Pak z těsta vyválíme plát silný 1 cm a nakrájíme ho na obdélníky, abychom do nich mohli zabalit klobásy.
- 3Do těsta zabalíme jednotlivé moravské klobásy. Utvoříme válečky, které poklademe na plech vyložený pečícím papírem. Potřeme je rozšlehaným vajíčkem, posypeme kmínem a dáme do předem vyhřáté trouby. Pečeme dozlatova při 200 °C přibližně 10-15 minut.
- 4Klobásy podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.