Moravské uzené na smetaně
40 min.
Ingredience
- 200gramůCibule
- 100gramůSlanina vepřová
- 1litrVoda pitná
- 150gramůTuk
- 30gramůSůl
- 2gramyDivoké koření celé
- 750gramůMoravské uzené maso
- 1000gramůZakysaná smetana
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
632 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
52 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
655 mg
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme, jemně nasekáme a usmažíme na tuku dorůžova. Zasypeme ji hladkou moukou, za stálého míchání osmahneme, zalijeme vodou, rozšleháme, osolíme a vaříme s divokým kořením.
- 2Před koncem varu přidáme kyselou smetanu a povaříme.
- 3Slaninu očistíme a nakrájíme na malé kostičky. Necháme ji částečně rozpustit.
- 4Moravské uzené opláchneme a nakrájíme na plátky, vložíme na rozpuštěnou slaninu, prohřejeme a na maso přecedíme omáčku přes hustý cedník.
- 5Nakonec podle chuti dosolíme a krátce podusíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.