Moravské uzené na smetaně

40 min.
Česká republika

Ingredience

    • 200gramůCibule
    • 100gramůSlanina vepřová
    • 1litrVoda pitná
    • 150gramůTuk
    • 30gramůSůl
    • 2gramyDivoké koření celé
    • 750gramůMoravské uzené maso
    • 1000gramůZakysaná smetana
    • 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
632 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
52 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
655 mg
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli oloupeme, jemně nasekáme a usmažíme na tuku dorůžova. Zasypeme ji hladkou moukou, za stálého míchání osmahneme, zalijeme vodou, rozšleháme, osolíme a vaříme s divokým kořením.
  • 2
    Před koncem varu přidáme kyselou smetanu a povaříme.
  • 3
    Slaninu očistíme a nakrájíme na malé kostičky. Necháme ji částečně rozpustit.
  • 4
    Moravské uzené opláchneme a nakrájíme na plátky, vložíme na rozpuštěnou slaninu, prohřejeme a na maso přecedíme omáčku přes hustý cedník.
  • 5
    Nakonec podle chuti dosolíme a krátce podusíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.