Moravský nákyp se sladkým sněhem
50 min.
Ingredience
- 200gramůCukr moučkový
- 7kusůVaječný žloutek slepičí
- 60gramůPomerančová kůra
- 20gramůOřechy vlašské
- 100gramůMandle
- 60gramůČokoláda hořká
- 4kusyVaječný bílek slepičí
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- Krém
- 4kusyVaječný bílek slepičí
- 200gramůCukr moučkový
- 20gramůOřechy vlašské
- Na formu
- 15gramůMáslo čerstvé
- 15gramůMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
767 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
33 g
Sacharidy
103 g
Vláknina
5 g
Cukr
86 g
Postup přípravy
- 1Cukr prosejeme, smícháme se žloutky a třeme cca 15 minut. Poté přidáme najemno nasekanou pomerančovou kůru, nasekané ořechy, strouhané, neloupané mandle, nastrouhanou čokoládu a nakonec tuhý sníh ušlehaný z bílků a mouku.
- 2Těsto rozetřeme do vymazané a vysypané formy a zvolna upečeme dozlatova. Potřeme sladkým sněhem, posypeme nasekanými ořechy, na 2 minuty vložíme zpět do horké trouby. Necháme vychladnout a podáváme.
- 3Na krém ušleháme z bílků tuhý sníh, do něj zašleháme po lžičkách 50g cukru a poté zlehka vmícháme zbylý cukr.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.