Moravský nákyp se sladkým sněhem

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
767 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
33 g
Sacharidy
103 g
Vláknina
5 g
Cukr
86 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cukr prosejeme, smícháme se žloutky a třeme cca 15 minut. Poté přidáme najemno nasekanou pomerančovou kůru, nasekané ořechy, strouhané, neloupané mandle, nastrouhanou čokoládu a nakonec tuhý sníh ušlehaný z bílků a mouku.
  • 2
    Těsto rozetřeme do vymazané a vysypané formy a zvolna upečeme dozlatova. Potřeme sladkým sněhem, posypeme nasekanými ořechy, na 2 minuty vložíme zpět do horké trouby. Necháme vychladnout a podáváme.
  • 3
    Na krém ušleháme z bílků tuhý sníh, do něj zašleháme po lžičkách 50g cukru a poté zlehka vmícháme zbylý cukr.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.