Moravský svatební koláč

60 min.

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1120 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
68 g
Sacharidy
111 g
Vláknina
4 g
Cukr
20 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme si kvásek z vlahého mléka, droždí a cukru.
  • 2
    Mouku osolíme 2 špetkami, přidáme žloutky, cukr, olej a kvásek. Vypracujeme těsto a necháme je vykynout.
  • 3
    Z másla a hladké mouky vypracujeme těsto, které vytvarujeme do čtverců asi 20 x 20 cm.
  • 4
    Zabalíme je do rozválených plátů z vykynutého těsta, převálíme a třikrát přeložíme jako u listového těsta.
  • 5
    Postup s převálením a složením opakujeme ještě jenou, pak necháme v teple pod utěrkou znovu vykynout.
  • 6
    Potom těsto vyválíme, nakrájíme čtverečky a plníme tvarohovou, makovou a ořechovou náplní. Zabalíme je a znovu necháme asi 15 minut vykynout.
  • 7
    Potřeme rozšlehaným vejcem, uprostřed posypeme drobenkou a pečeme ve středně vyhřáté troubě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.