Moravský svatební koláč
60 min.
Ingredience
- 50gramůDroždí
- 200gramůOlej stolní
- 200gramůCukr krupice
- 1špetkaCitronová kůra
- 500gramůMouka pšeničná hrubá
- 500gramůMáslo čerstvé
- 500gramůMouka polohrubá
- 1,5decilitryMléko polotučné
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 6kusůVaječný žloutek slepičí
- 2špetkySůl
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1120 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
68 g
Sacharidy
111 g
Vláknina
4 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Připravíme si kvásek z vlahého mléka, droždí a cukru.
- 2Mouku osolíme 2 špetkami, přidáme žloutky, cukr, olej a kvásek. Vypracujeme těsto a necháme je vykynout.
- 3Z másla a hladké mouky vypracujeme těsto, které vytvarujeme do čtverců asi 20 x 20 cm.
- 4Zabalíme je do rozválených plátů z vykynutého těsta, převálíme a třikrát přeložíme jako u listového těsta.
- 5Postup s převálením a složením opakujeme ještě jenou, pak necháme v teple pod utěrkou znovu vykynout.
- 6Potom těsto vyválíme, nakrájíme čtverečky a plníme tvarohovou, makovou a ořechovou náplní. Zabalíme je a znovu necháme asi 15 minut vykynout.
- 7Potřeme rozšlehaným vejcem, uprostřed posypeme drobenkou a pečeme ve středně vyhřáté troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.