Morková omáčka

35 min.
Francie

Ingredience

    • 20gramůPetržel kudrnka
    • 1špetkaSůl
    • 1špetkaPepř bílý
    • 100gramůMorek
    • 500mililitrůHovězí vývar základní
    • 500mililitrůVývar zeleninový
    • 40gramůMáslo čerstvé
    • 30gramůJíška instantní
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
405 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
36 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
1 g
Vápník
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Morek nasekáme na kostičky a povaříme 7 minut v osolené vodě. Scedíme a zatím necháme ležet.
  • 2
    Do hrnce nalijeme oba vývary a přivedeme k varu. Zahustíme jíškou, osolíme a opepříme. Přimícháme máslo a vaříme asi 15 minut, až se část tekutiny odpaří a omáčka více zhoustne. Výsledné množství omáčky je asi tři čtvrtě litru.
  • 3
    Nakonec přidáme morek a ještě 2 minuty povaříme. Do hotové omáčky vmícháme sekanou čerstvou petrželku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.