Morková omáčka
35 min.
Ingredience
- 20gramůPetržel kudrnka
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř bílý
- 100gramůMorek
- 500mililitrůHovězí vývar základní
- 500mililitrůVývar zeleninový
- 40gramůMáslo čerstvé
- 30gramůJíška instantní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
405 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
36 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
1 g
Vápník
2 g
Postup přípravy
- 1Morek nasekáme na kostičky a povaříme 7 minut v osolené vodě. Scedíme a zatím necháme ležet.
- 2Do hrnce nalijeme oba vývary a přivedeme k varu. Zahustíme jíškou, osolíme a opepříme. Přimícháme máslo a vaříme asi 15 minut, až se část tekutiny odpaří a omáčka více zhoustne. Výsledné množství omáčky je asi tři čtvrtě litru.
- 3Nakonec přidáme morek a ještě 2 minuty povaříme. Do hotové omáčky vmícháme sekanou čerstvou petrželku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.