Mornay omáčka
35 min.
Ingredience
- 30gramůMáslo čerstvé
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 500mililitrůMléko polotučné
- 1špetkaSůl
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1špetkaPepř bílý
- 50gramůSýr Eidam cihla 40%
- 50gramůSmetana 12% (konzumní)
- 2kusyVejce slepičí
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
488 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
32 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
556 mg
Cukr
489 mg
Postup přípravy
- 1Nejdříve v menším hrnci necháme rozpustit máslo, poté k němu přidáme mouku a odstavíme, za stálého míchání přiléváme studené mléko.
- 2Do vzniklé směsi přimícháme sůl, pepř a muškátový oříšek, dáme opět na sporák a zakryté vaříme zhruba 15 minut.
- 3Nakonec vmícháme sýr, smetanu a žloutek z vajec. Omáčka zhoustne a je připravena k servírování.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.