Mořská ryba na žampiónech se smetanou
45 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1kilogramTreska aljašská
- 1lžíceMouka polohrubá
- 250gramůŽampiony čerstvé
- 1kusCitrony
- 1lžičkaSůl
- 0,5litrZakysaná smetana
- 0,5lžičkaPaprika mletá sladká
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
560 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
35 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
3 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Na plátky nakrájenou cibuli osmahneme na másle, přidáme osolené porce tresky (nebo jiné ryby) a zprudka opečeme po obou stranách. Poté k rybě přidáme papriku, na plátky nakrájené žampióny a vše dusíme bez podlévání. Později mírně podlijeme. Dusíme zhruba 10 minut.
- 2Mouku rozkvedláme ve smetaně, osolíme, přilijeme k rybě a krátce povaříme. Dle potřeby pokapeme citrónovou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.