Mořská štika dušená na pivu
35 min.
Ingredience
- 600gramůMořská štika - filety
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 4lžíceMouka pšeničná hladká
- 1lžičkaSůl
- 3lžíceOlej olivový
- 1decilitrSmetana 12% (konzumní)
- 1decilitrPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 2decilitryVoda pitná
- 1decilitrKečup jemný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
224 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
9 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
3 mg
Cukr
18 mg
Postup přípravy
- 1Filety mořské štiky omyjeme studenou vodou, osušíme, pokapeme citronovou šťávou, necháme je chvíli odležet a potom je osolíme a obalíme v mouce.
- 2Ve velké hluboké pánvi nebo nízkém hrnci rozehřejeme olej, ryby v něm z obou stran prudce opečeme, podlijeme je pivem a přikryté dusíme, až jsou měkké. Během dušení podle potřeby přiléváme vodu.
- 3Měkké rybí filety vyjmeme, do výpeku vmícháme kečup a smetanu, šťávu necháme přejít varem a dochutíme solí.
- 4Dušené filety přelijeme na talíři šťávou a podáváme s vařenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.