Mořská štika dušená na pivu

35 min.
Česká republika

Ingredience

    • 600gramůMořská štika - filety
    • 1lžičkaCitronová šťáva
    • 4lžíceMouka pšeničná hladká
    • 1lžičkaSůl
    • 3lžíceOlej olivový
    • 1decilitrSmetana 12% (konzumní)
    • 1decilitrPivo světlé 10% 3,9% obj.
    • 2decilitryVoda pitná
    • 1decilitrKečup jemný
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
224 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
9 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
3 mg
Cukr
18 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Filety mořské štiky omyjeme studenou vodou, osušíme, pokapeme citronovou šťávou, necháme je chvíli odležet a potom je osolíme a obalíme v mouce.
  • 2
    Ve velké hluboké pánvi nebo nízkém hrnci rozehřejeme olej, ryby v něm z obou stran prudce opečeme, podlijeme je pivem a přikryté dusíme, až jsou měkké. Během dušení podle potřeby přiléváme vodu.
  • 3
    Měkké rybí filety vyjmeme, do výpeku vmícháme kečup a smetanu, šťávu necháme přejít varem a dochutíme solí.
  • 4
    Dušené filety přelijeme na talíři šťávou a podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.