Mořská štika pod listovým těstem
50 min.
Ingredience
- 150gramůCibulka jarní
- 200mililitrůVíno bílé
- 400mililitrůVývar rybí
- 20gramůMáslo čerstvé
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř bílý
- 600gramůMořská štika - filety
- 250gramůListové těsto
- 30mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
596 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
33 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1V hrnci zahřejeme olivový olej, zesklovatíme na něm na kroužky nakrájené jarní cibulky, podlijeme je bílým vínem, poté vývarem a tekutinu zredukujeme na třetinu. Přilijeme smetanu, provaříme a zredukujeme. Zapékací mísu vymažeme máslem, vlijeme do ní omáčku a přidáme na kousky nakrájené filety. Listové těsto rozválíme do velikosti zapékací mísy, položíme jej na mísu a pomažeme našlehaným žloutkem. Pečeme v troubě předehřáté na 220 °C asi 30 minut, až je těsto zlatavé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.