Mořské plody zapečené s hráškem
45 min.
Ingredience
- Na jíšku
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceMouka pšeničná hladká
- 150mililitrůVoda pitná
- 250mililitrůMléko polotučné
- 2špetkyMuškátový květ
- 250gramůHrášek v mírně slaném nálevu
- 120gramůMořské plody mix
- 0,33lžičkaSůl
- Na mořské plody
- 150mililitrůVoda pitná
- Na posypání
- Na vymazání
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
282 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
19 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
30 mg
Vápník
2 g
Postup přípravy
- 1Mořské plody vložíme do 250 ml vroucí vody a na mírném plameni vaříme zhruba 12 minut.
- 2V mezičase připravíme z másla a mouky jíšku, kterou rozšleháme s vodou, povaříme a poté doplníme máslem. Mírně vaříme alespoň 10 minut.
- 3Do jíšky vmícháme scezený a okapaný hrášek, sůl a muškátový květ. Vlijeme do vymazané ohnivzdorné mísy, uděláme 4 „hnízdečka“ a vložíme do nich rozdělené, uvařené a okapané mořské plody.
- 4Celou směs zasypeme strouhaným sýrem a zapečeme v předehřáté troubě, až je sýr zlatavý.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.