Mořské plody zapečené s hráškem

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
282 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
19 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
30 mg
Vápník
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mořské plody vložíme do 250 ml vroucí vody a na mírném plameni vaříme zhruba 12 minut.
  • 2
    V mezičase připravíme z másla a mouky jíšku, kterou rozšleháme s vodou, povaříme a poté doplníme máslem. Mírně vaříme alespoň 10 minut.
  • 3
    Do jíšky vmícháme scezený a okapaný hrášek, sůl a muškátový květ. Vlijeme do vymazané ohnivzdorné mísy, uděláme 4 „hnízdečka“ a vložíme do nich rozdělené, uvařené a okapané mořské plody.
  • 4
    Celou směs zasypeme strouhaným sýrem a zapečeme v předehřáté troubě, až je sýr zlatavý.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.