Mořský jazyk Mornay

42 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1032 kcal
Bílkoviny
69 g
Tuky
35 g
Sacharidy
110 g
Vláknina
18 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rybu dobře očistíme, zbavíme ji černé kůže, bílou kůži oškrábeme. Hlavu našikmo odřízneme.
  • 2
    Rybu naporcujeme a vložíme do hrnce s máslem a vodou. Lehce osolíme a vaříme 10 minut.
  • 3
    Pekáček vymažeme máslem, vložíme do něj porce ryby, zalijeme bešamelem, který jsme rozmíchali se šťávou, co zbyla z ryby v hrnci.
  • 4
    Rybu zasypeme strouhaným sýrem, pokapeme rozpuštěným máslem a dáme zapéct.
  • 5
    Pečeme 12 minut a podáváme s pečeným bramborem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.