Mořský jazyk pečený

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
306 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
11 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
1 g
Cukr
39 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Před pečením je nutné mořský jazyk stáhnout. Na hřbetě a na břiše nařízneme kůži, odřízneme ocas a u ocasu počneme kůži nořem uvolňovat a směrem k hlavě ji stáhneme. Následně osolíme a pokapeme citrónovou šťávou.
  • 2
    U hřbetní ploutve uděláme několik zářezů, do kterých vložíme půlkolečka citrónu bez jader.
  • 3
    V pekáči rozehřejeme máslo, mořský jazyk na něj vložíme a během pečení často potíráme máslem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.