Mořský jazyk pečený
40 min.
Ingredience
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1kusMořský jazyk
- 1kusCitrony
- 1lžičkaSůl
- 1lžíceCitronová šťáva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
306 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
11 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
1 g
Cukr
39 mg
Postup přípravy
- 1Před pečením je nutné mořský jazyk stáhnout. Na hřbetě a na břiše nařízneme kůži, odřízneme ocas a u ocasu počneme kůži nořem uvolňovat a směrem k hlavě ji stáhneme. Následně osolíme a pokapeme citrónovou šťávou.
- 2U hřbetní ploutve uděláme několik zářezů, do kterých vložíme půlkolečka citrónu bez jader.
- 3V pekáči rozehřejeme máslo, mořský jazyk na něj vložíme a během pečení často potíráme máslem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.