Mořský okoun se sójovou omáčkou
30 min.
Ingredience
- 1kilogramOkoun mořský
- 1lžíceOlej arašídový (podzemnicový)
- 2kusyCibulka jarní
- 1kusChilli paprička
- 2lžíceOmáčka sójová
- 2lžíceVíno rýžové japonské - Mirin
- 80mililitrůVoda pitná
- 1kusCitronová tráva
- 1stroužekČesnek
- 0,5lžičkaKoření pěti vůní
- 3lžičkyZázvor celý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
333 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
7 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
343 mg
Cukr
393 mg
Postup přípravy
- 1Očištěného mořského okouna na boku na třech místech nakrojíme, potřeme arašídovým olejem a mletou směsí pěti koření.
- 2Okouna dáme do většího bambusového košíku na dušení, zavěsíme nad hrnec s vodou, kterou přivedeme k varu, pak stáhneme plamen a necháme vařit na mírném plameni, rybu dusíme 30-35 minut (ryba je hotová jde-li maso snadno oddělit od kostí a oči jsou mléčně bílé).
- 3Než se ryba udusí, připravíme ingredience na omáčku. V kastrůlku smícháme sójovou omáčku, mirin, vodu, stonek citronové trávy, prolisovaný česnek, strouhaný čerstvý zázvor. Omáčku vaříme, máme-li hotovou rybu. Připravenou směs přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme 1-2 minuty.
- 4Hotovou rybu položíme na zahřátou mísu, polijeme omáčkou a ozdobíme kolečky jarní cibulky a chilli papričky bez semínek.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.