Mořský okoun se sójovou omáčkou

30 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
333 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
7 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
343 mg
Cukr
393 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěného mořského okouna na boku na třech místech nakrojíme, potřeme arašídovým olejem a mletou směsí pěti koření.
  • 2
    Okouna dáme do většího bambusového košíku na dušení, zavěsíme nad hrnec s vodou, kterou přivedeme k varu, pak stáhneme plamen a necháme vařit na mírném plameni, rybu dusíme 30-35 minut (ryba je hotová jde-li maso snadno oddělit od kostí a oči jsou mléčně bílé).
  • 3
    Než se ryba udusí, připravíme ingredience na omáčku. V kastrůlku smícháme sójovou omáčku, mirin, vodu, stonek citronové trávy, prolisovaný česnek, strouhaný čerstvý zázvor. Omáčku vaříme, máme-li hotovou rybu. Připravenou směs přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme 1-2 minuty.
  • 4
    Hotovou rybu položíme na zahřátou mísu, polijeme omáčkou a ozdobíme kolečky jarní cibulky a chilli papričky bez semínek.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.