Mořský úhoř se zeleninou
43 min.
Ingredience
- 800gramůÚhoř mořský
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř bílý
- 40gramůMáslo čerstvé
- 400gramůPórek
- 2lžíceCitronová šťáva
- 50gramůOřechy vlašské
- 1kusPaprika červená
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
591 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
40 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Mořského úhoře nakrájeného na podkovy omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Porce vložíme do zapékací mísy, potřeme rozpuštěným máslem a přikryjeme alobalem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.
- 2Očištěný pórek nakrájíme na kousky dlouhé asi 8 cm. Vaříme je v osolené vodě 8 minut, vyjmeme a necháme okapat. Potom pórek překrojíme podélně na čtvrtky.
- 3Na nahřáté talíře rozložíme pórek a navrch upravíme pečené úhoří podkovy. Maso pokapeme citronovou šťávou a posypeme nasekanými ořechy. Ozdobíme očištěnou, na kostičky nakrájenou paprikou.
- 4Vhodnou přílohou jsou pečené pusinky z bramborové kaše.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.