Moskevský koláč s čerstvým ovocem
60 min.
Ingredience
- 320gramůMouka polohrubá
- 100mililitrůMléko polotučné
- 2kusyVejce slepičí
- 350gramůCukr krupice
- 20gramůCukr vanilka
- 250gramůMeruňky
- 2lžíceMouka pšeničná hrubá
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1lžíceVoda pitná
- 150gramůJahody
- 150gramůMaliny
- 100gramůBorůvky
- 100gramůOstružiny
- 200mililitrůZakysaná smetana
- 200gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
501 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
23 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
3 g
Cukr
40 g
Postup přípravy
- 1Polohrubou mouku smícháme s vlažným mlékem, vejci, cukrem, 150 g rozpuštěného másla a vanilkovým cukrem. Vypracujeme těsto, které necháme v chladnu asi půl hodiny odpočinout.
- 2Mezitím svaříme 250 g nakrájených vypeckovaných meruněk s trochou vody a 200 g cukru na řidší kaši.
- 3Z odleženého těsta vyválíme kulatou placku silnou asi 5 mm, kterou vložíme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané koláčové formy, potřeme žloutkem rozšlehaným se lžící teplé vody a dáme na 15-20 minut do horké trouby péci. Jakmile těsto zrůžoví, zmírníme teplotu a po 5-7 minutách koláč vyjmeme, necháme vychladnout a vyndáme z formy.
- 4Potom na něj vyrovnáme směs drobného ovoce, které zalijeme povařenými meruňkami.
- 5Koláč naporcujeme a podáváme, může být dochucen zakysanou smetanou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.