Moskevský koláč s čerstvým ovocem

60 min.
Ruská federace

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
501 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
23 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
3 g
Cukr
40 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Polohrubou mouku smícháme s vlažným mlékem, vejci, cukrem, 150 g rozpuštěného másla a vanilkovým cukrem. Vypracujeme těsto, které necháme v chladnu asi půl hodiny odpočinout.
  • 2
    Mezitím svaříme 250 g nakrájených vypeckovaných meruněk s trochou vody a 200 g cukru na řidší kaši.
  • 3
    Z odleženého těsta vyválíme kulatou placku silnou asi 5 mm, kterou vložíme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané koláčové formy, potřeme žloutkem rozšlehaným se lžící teplé vody a dáme na 15-20 minut do horké trouby péci. Jakmile těsto zrůžoví, zmírníme teplotu a po 5-7 minutách koláč vyjmeme, necháme vychladnout a vyndáme z formy.
  • 4
    Potom na něj vyrovnáme směs drobného ovoce, které zalijeme povařenými meruňkami.
  • 5
    Koláč naporcujeme a podáváme, může být dochucen zakysanou smetanou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.