Mošna s jablky
95 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 205gramůMáslo čerstvé
- 6lžicVoda pitná
- 50gramůCukr krupice
- 2lžičkySkořice mletá
- 1lžíceCitronová kůra
- 3lžíceMed včelí
- 285gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1500gramůJablka
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
615 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
29 g
Sacharidy
86 g
Vláknina
7 g
Cukr
42 g
Postup přípravy
- 1Koláčovou formu vymažeme tukem a vysypeme moukou.
- 2V míse utvoříme žmolenkové těsto z prosáté hladké mouky, špetky soli a másla. Přidáme vody jen tolik, aby se nám těsto spojilo. Utvoříme z něj kouli a dáme ji ve fólii na půl hodiny do chladničky.
- 3Mezitím oloupeme jablka, zbavíme jadřinců a nakrájíme na plátky. Přidáme skořici, cukr, citronovou šťávu a strouhanou kůru.
- 4Na pomoučněném vále vypracujeme těsto dohladka, rozválíme kruhovou placku, aby v koláčové formě dost přesahovala přes okraj a poklademe smíchanou ovocnou směsí. Převislé těsto překlopíme na ovocnou směs a utvoříme prolamováním otevřený měšec. Na jablka poklademe 30 gramů pokrájeného másla a v troubě předehřáté na 200 °C pečeme koláč asi čtyřicet pět minut. Upečený koláč potřeme rozehřátým medem a podáváme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.