Mošt z čerstvých višní

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
858 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
1 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
5 g
Cukr
70 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dobře zralé višně přebereme, očistíme, omyjeme, otrháme stopky a vypeckujeme. Rozmačkáme je a necháme stát minimálně do druhého dne. Poté mírně zahřejeme a ihned vylisujeme. Necháme znovu chvíli odstát.
  • 2
    Přecedíme přes plátno, nebo čistou šťávu stáčíme gumovou hadičkou. Cukr rozpustíme ve vlažné vodě a smícháme s višňovou šťávou.
  • 3
    Rozlijeme do čistých lahví, převážeme dvojitým celofánem a urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce. Při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 20 minut.
  • 4
    Po vychladnutí vyjmeme a uchováme v temné a studené místnosti.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.