Mošt z čerstvých višní
50 min.
Ingredience
- 2litryVišně
- 250gramůCukr krystal
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
858 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
1 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
5 g
Cukr
70 g
Postup přípravy
- 1Dobře zralé višně přebereme, očistíme, omyjeme, otrháme stopky a vypeckujeme. Rozmačkáme je a necháme stát minimálně do druhého dne. Poté mírně zahřejeme a ihned vylisujeme. Necháme znovu chvíli odstát.
- 2Přecedíme přes plátno, nebo čistou šťávu stáčíme gumovou hadičkou. Cukr rozpustíme ve vlažné vodě a smícháme s višňovou šťávou.
- 3Rozlijeme do čistých lahví, převážeme dvojitým celofánem a urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce. Při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 20 minut.
- 4Po vychladnutí vyjmeme a uchováme v temné a studené místnosti.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.