Moučníkový chléb s rozinkami
160 min.
Ingredience
- Chléb
- 350gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1špetkaSůl
- 1lžíceSkořice mletá
- 150gramůMáslo čerstvé
- 130gramůCukr třtinový
- 180gramůRozinky tmavé
- 1lžícePomerančová kůra
- 2kusyVejce slepičí
- 6lžicPomerančová šťáva
- 1lžíceKypřicí prášek do pečiva
- 6lžicMléko polotučné
- Příprava pečení
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
2561 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
262 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
1 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Příprava pečení: Formu na grahamový chléb s obsahem 900 g vymažeme máslem, troubu připravíme k předehřátí na 180°C.
- 2Chléb: Rozinky necháme, zalité vodou, asi 10 minut nabobtnat. Po této době je scedíme a necháme okapat. Hladkou mouku prosijeme s kypřícím práškem do pečiva, se skořicí a s cukrem do hlubší mísy. Směs ochutíme 1 špetkou soli a 1 lžící skořice. Sypké suroviny zpracujeme společně s máslem a s okapanými rozinkami. Vejce vyšleháme s mlékem, pomerančovou kůrou a šťávou. Moučnou směs a mléčný roztok pak zpracujeme rukama do hladkého těsta. Těsto přemístíme do vymazané formy a uprostřed těsta ve formě naznačíme nožem rýhu po celé délce formy, aby těsto při pečení nabývalo rovnoměrně. Chléb pečeme v předehřáté troubě asi 70 minut. Ke konci pečení zkoušíme špejlí, jestli je těsto pečené. Hotový chléb necháme ve formě vychladnout jen zčásti, potom ho z formy vyklopíme mírně vychladlý, a pak necháme dovychladnout.
- 3Hotový chléb podáváme studený, nakrájený na krajíčky, jako zákusek.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.