Mouřenín s čokoládou a ořechy
65 min.
Ingredience
- Poleva
- 200gramůPoleva čokoládová
- 40gramůMed včelí
- 80mililitrůSmetana sójová
- 6kusůVejce slepičí
- 250gramůČokoláda hořká
- 170gramůOřechy vlašské
- 300gramůCukr krupice
- 1kusCukr vanilka
- 1lžičkaTresť vanilková
- 1špetkaSůl
- 6lžicKáva Espresso
- 250mililitrůOlej rostlinný
- 35gramůKakao - prášek
- 2lžičkyKypřicí prášek do pečiva
- 150gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
16Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
500 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
32 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
3 g
Cukr
36 g
Postup přípravy
- 1Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a necháme trochu vychladnout. Ořechy nasekáme, vejce utřeme s cukry, esencí a solí do jemného krému. Vmícháme 3 lžíce kávy a řepkový olej.
- 2Mouku smícháme s 25 g kakaa a práškem do pečiva, vmícháme do vaječného krému. Promícháme s ořechy a čokoládou.
- 3Plech vyložíme pečicím papírem a těsto na něj rozetřeme. Pečeme v předehřáté troubě na 175 °C asi 30-35 minut. Horký koláč napustíme zbylou kávou a necháme vychladnout.
- 4Polevu zahříváme za stálého míchání v rendlíku spolu se smetanou a medem, dokud se nerozpustí. Potřeme koláč, necháme chvíli zaschnout, pak posypeme zbylým kakaem a nakrájíme na čtverce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.