Mouřenín s čokoládou a ořechy

65 min.
Evropa

Ingredience

  • Poleva
    • 6kusůVejce slepičí
    • 250gramůČokoláda hořká
    • 170gramůOřechy vlašské
    • 300gramůCukr krupice
    • 1kusCukr vanilka
    • 1lžičkaTresť vanilková
    • 1špetkaSůl
    • 6lžicKáva Espresso
    • 250mililitrůOlej rostlinný
    • 35gramůKakao - prášek
    • 2lžičkyKypřicí prášek do pečiva
    • 150gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
16

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
500 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
32 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
3 g
Cukr
36 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a necháme trochu vychladnout. Ořechy nasekáme, vejce utřeme s cukry, esencí a solí do jemného krému. Vmícháme 3 lžíce kávy a řepkový olej.
  • 2
    Mouku smícháme s 25 g kakaa a práškem do pečiva, vmícháme do vaječného krému. Promícháme s ořechy a čokoládou.
  • 3
    Plech vyložíme pečicím papírem a těsto na něj rozetřeme. Pečeme v předehřáté troubě na 175 °C asi 30-35 minut. Horký koláč napustíme zbylou kávou a necháme vychladnout.
  • 4
    Polevu zahříváme za stálého míchání v rendlíku spolu se smetanou a medem, dokud se nerozpustí. Potřeme koláč, necháme chvíli zaschnout, pak posypeme zbylým kakaem a nakrájíme na čtverce.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.