Mouřenínci z čokolády
52 min.
Ingredience
- 170gramůMandle
- 225gramůCukr moučkový
- 0,13lžičkaTresť mandlová
- 3kusyVaječný bílek slepičí
- 1kusCukr vanilka
- 55gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůČokoláda na vaření
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
674 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
28 g
Sacharidy
95 g
Vláknina
7 g
Cukr
57 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na teplotu 170 °C, na dva plechy dáme pečicí papír a každý potřeme tukem.
- 2Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu. Do mísy nasypeme jemně mleté oloupané mandle, přidáme prosátý cukr a mouku, bílky, vanilkový cukr, mandlovou tresť a vše dobře promícháme. Poté vlijeme rozpuštěnou čokoládu a znovu řádně promícháme. Vznikne dost tuhá směs. Pokud je řídká, necháme ji ztuhnout v chladničce.
- 3Z hmoty tvoříme v dlaních kuličky zhruba velikosti vlašského ořechu, klademe je na plech ve vzdálenosti asi 2,5 centimetru od sebe a mírně je stlačíme. Mašlovačkou je potřeme vodou a posypeme moučkovým cukrem. Pečeme je přibližně 12 minut. Hotové placičky necháme na sítu vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.