Mouřenínci z čokolády

52 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
674 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
28 g
Sacharidy
95 g
Vláknina
7 g
Cukr
57 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na teplotu 170 °C, na dva plechy dáme pečicí papír a každý potřeme tukem.
  • 2
    Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu. Do mísy nasypeme jemně mleté oloupané mandle, přidáme prosátý cukr a mouku, bílky, vanilkový cukr, mandlovou tresť a vše dobře promícháme. Poté vlijeme rozpuštěnou čokoládu a znovu řádně promícháme. Vznikne dost tuhá směs. Pokud je řídká, necháme ji ztuhnout v chladničce.
  • 3
    Z hmoty tvoříme v dlaních kuličky zhruba velikosti vlašského ořechu, klademe je na plech ve vzdálenosti asi 2,5 centimetru od sebe a mírně je stlačíme. Mašlovačkou je potřeme vodou a posypeme moučkovým cukrem. Pečeme je přibližně 12 minut. Hotové placičky necháme na sítu vychladnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.