Mraky
40 min.
Ingredience
- 4litryVoda pitná
- 1špetkaSůl
- 6kusůVejce slepičí
- 150gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 150gramůMáslo čerstvé
- Na krém
- 2litryMléko polotučné
- 1kusCukr vanilka
- 150gramůMáslo čerstvé
- 100gramůCukr moučkový
- 2lžíceRum
- 150gramůMouka pšeničná hladká T 650
- Na polevu
- 2kusyLedové kaštany
- 100gramůTuk ztužený
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1122 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
78 g
Sacharidy
81 g
Vláknina
2 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Plechy vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 190 °C.
- 2Vodu svaříme s máslem a solí, poté přimícháváme mouku, až vznikne hustá kaše. Necháme zchladnout a po jednom zamícháme vejce.
- 3Těsto rozdělíme na dvě části a natřeme v tenkých vrstvách na plechy a pečeme v předehřáté troubě zhruba 10 minut. Troubu během pečení neotvíráme!
- 4Upečené pláty necháme vychladit a v mezičase připravíme krém. Mléko svaříme se zašlehanou moukou. Po vychlazení přimícháme cukry utřené se změklým máslem a rumem. Přimícháváme po částech. Placku potřeme krémem, přikryjeme druhou plackou a polijeme polevou (nejlépe ledové kaštany), kterou jsme ve vodní lázni rozpustili s tukem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.