Mramorová bábovka
70 min.
Ingredience
- 150gramůMáslo čerstvé
- 8kusůVejce slepičí
- 240gramůCukr moučkový
- 2špetkySůl
- 25gramůKakao
- 190gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
574 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
29 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
998 mg
Cukr
40 g
Postup přípravy
- 1Rozpustíme 60 g másla. 4 žloutky smícháme s 120 g moučkového cukru, šleháme do bělavé pěny, poté přisypeme 85 g mouky. Přilijeme rozpuštěné máslo.
- 24 bílky osolíme a vyšleháme do tuhého sněhu, který opatrně vmícháme do těsta.
- 3Rozpustíme zbytek másla. 4 žloutky smícháme s 120 g moučkového cukru, šleháme do bělavé pěny, poté přisypeme 85 g mouky.
- 4Přilijeme rozpuštěné máslo a 25 g kakaa.
- 51 bílek osolíme a vyšleháme do tuhého sněhu, který opatrně vmícháme do těsta. Formu na bábovku vymažeme máslem a vysypeme moukou. Nalijeme nejprve těsto světlé, poté těsto tmavé. Opatrně promícháme, aby se vytvořil mramorový efekt.
- 6Pečeme při 190 °C 40 minut.
- 7Upečenou bábovku vyklopíme a necháme zcela vystydnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 1. 12. 2015
Mramorová bábovka
Bábovka nám chutnala, byla vláčná. Recept se osvědčil. Pravdou ovšem je, že pro přípravu je tento recept trošku složitější než recept na rychlé bábovky. Ale pokud někdo nespěchá, vyplatí se připravit si tuto bábovku 😉