Mramorovaná bábovka s tofu
70 min.
Ingredience
- 200gramůMouka špaldová
- 80gramůCukr ovocný - Fruktoza
- 90gramůOlej olivový extra panenský
- 120mililitrůMléko sójové
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
- 15gramůKakao - prášek
- 50mililitrůVoda pitná
- 4kusyVejce slepičí
- 200gramůSýr sójový - Tofu
- 0,5lžičkaCitronová kůra
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
185 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
10 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
874 mg
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Do mixéru nadrobíme tofu, přilijeme vodu, sójové mléko, žloutky
- 2a olej. Důkladně vše rozmixujeme a vlijeme do mísy. Přisypeme mouku s kypřícím práškem a přidáme fruktózu s nastrouhanou citronovou kůrou. Šlehačem vše dobře rozšleháme. Nakonec opatrně zašleháme do těsta sníh, který jsme si utřeli z bílků a 3 lžic studené vody.
- 3Těsto rozdělíme na dvě poloviny a do jedné vmícháme kakaový prášek. Tím se nám jedna půlka těsta obarví. Žlutou polovinu těsta vlijeme do vymazané formy na bábovku a druhou polovinu opatrně lijeme na ni a lehce vmícháme. Nemícháme moc, aby se nám obě vrstvy úplně nespojily.
- 4Pečeme v předehřáté troubě při středních teplotách 50 minut. Vyklopíme na talíř a necháme vychladnout.
- 5Bábovku podáváme krájenou na řezy jako moučník.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.