Mramorovaná bábovka s tofu

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
185 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
10 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
874 mg
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mixéru nadrobíme tofu, přilijeme vodu, sójové mléko, žloutky
  • 2
    a olej. Důkladně vše rozmixujeme a vlijeme do mísy. Přisypeme mouku s kypřícím práškem a přidáme fruktózu s nastrouhanou citronovou kůrou. Šlehačem vše dobře rozšleháme. Nakonec opatrně zašleháme do těsta sníh, který jsme si utřeli z bílků a 3 lžic studené vody.
  • 3
    Těsto rozdělíme na dvě poloviny a do jedné vmícháme kakaový prášek. Tím se nám jedna půlka těsta obarví. Žlutou polovinu těsta vlijeme do vymazané formy na bábovku a druhou polovinu opatrně lijeme na ni a lehce vmícháme. Nemícháme moc, aby se nám obě vrstvy úplně nespojily.
  • 4
    Pečeme v předehřáté troubě při středních teplotách 50 minut. Vyklopíme na talíř a necháme vychladnout.
  • 5
    Bábovku podáváme krájenou na řezy jako moučník.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.