Mramorovaný malinový koláč

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
331 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
21 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
5 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse smícháme rozdrcené sušenky s cukrem, nasekanými ořechy a rozehřátým máslem. Sušenkový základ stejnoměrně rozložíme na dno dortové formy (asi o průměru 23cm).
  • 2
    Odměřené množství vody nalijeme do ohnivzdorné misky, přisypeme želatinu, promícháme a necháme 10 minut bobtnat.
  • 3
    Maliny rozmixujeme a prolisujeme sítem. Do pyré vmícháme malinový likér a necháme stranou.
  • 4
    V míse rozšleháme tvaroh, přidáme zakysanou smetanu, žloutky a vše šleháme na hladký krém.
  • 5
    Misku se želatinou postavíme do kastrolu s horkou vodou a zahřejeme.
  • 6
    Rozpuštěnou želatinu vmícháme do tvarohové směsi.
  • 7
    Z bílků ušleháme sníh a po lžičkách do něj přidáváme podle chuti moučkový cukr. Do sněhu po částech vmícháme tvarohovou směs. Nakonec přimícháme malinové pyré, ale jen lehce, aby zůstalo mramorování.
  • 8
    Tvarohový krém nalijeme na sušenkový základ a koláč vychladíme do ztuhnutí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Pandala
ne 19. 1. 2014
vypada to skvele
jalu
st 22. 1. 2014
Možná to není úplně dietní, ale určitě velmi chutné. A občas se hřešit musí!