Mramorovaný malinový koláč
30 min.
Ingredience
- 3lžíceVoda pitná
- 3lžíceŽelatina
- 500gramůMaliny
- 4lžíceLikér malinový
- 250gramůTvaroh tučný
- 150gramůZakysaná smetana
- 2kusyVejce slepičí
- 125gramůSušenky BeBe světlé jemné
- 60gramůMáslo čerstvé
- 30gramůCukr krupice
- 40gramůOřechy vlašské
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
331 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
21 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
5 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1V míse smícháme rozdrcené sušenky s cukrem, nasekanými ořechy a rozehřátým máslem. Sušenkový základ stejnoměrně rozložíme na dno dortové formy (asi o průměru 23cm).
- 2Odměřené množství vody nalijeme do ohnivzdorné misky, přisypeme želatinu, promícháme a necháme 10 minut bobtnat.
- 3Maliny rozmixujeme a prolisujeme sítem. Do pyré vmícháme malinový likér a necháme stranou.
- 4V míse rozšleháme tvaroh, přidáme zakysanou smetanu, žloutky a vše šleháme na hladký krém.
- 5Misku se želatinou postavíme do kastrolu s horkou vodou a zahřejeme.
- 6Rozpuštěnou želatinu vmícháme do tvarohové směsi.
- 7Z bílků ušleháme sníh a po lžičkách do něj přidáváme podle chuti moučkový cukr. Do sněhu po částech vmícháme tvarohovou směs. Nakonec přimícháme malinové pyré, ale jen lehce, aby zůstalo mramorování.
- 8Tvarohový krém nalijeme na sušenkový základ a koláč vychladíme do ztuhnutí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Pandala
ne 19. 1. 2014
vypada to skvele
jalu
st 22. 1. 2014
Možná to není úplně dietní, ale určitě velmi chutné. A občas se hřešit musí!