Mramorové mini bábovičky
45 min.
Ingredience
- 1kusPomeranč
- 275gramůMouka polohrubá
- 1kusKypřící prášek do pečiva
- 1špetkaSůl
- 60gramůLískové ořechy
- 2lžíceKakao
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžíceCukr moučkový
- 140gramůCukr krupice
- 125gramůMáslo čerstvé
- 1kusCukr vanilka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
690 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
30 g
Sacharidy
95 g
Vláknina
3 g
Cukr
37 g
Postup přípravy
- 1Formu na 12 kusů muffin vyložíme papírovými košíčky.
- 2Omyjeme a osušíme pomeranč (pokud možno chemicky neošetřený). Rozkrojíme ho na polovinu, vyjmeme semínka, vymačkáme šťávu, kůru nastrouháme. Do mísy prosejeme polohrubou mouku s kypřícím práškem do pečiva a solí, promícháme s pomerančovou kůrou. Ve druhé míse utřeme změklé máslo s žloutky, cukrem i vanilkovým cukrem do pěny, postupně do másla přimícháme připravenou mouku, pomerančovou šťávu a nakonec podmáslí. Bílky vyšleháme na tuhý sníh. Směs důkladně promícháme a zapracujeme do ní sníh z bílků. Rozdělíme na polovinu, do jedné z nich přimícháme 2 lžíce kakaa. Střídavě do košíčků naléváme pomocí lžíce světlé a tmavé těsto do výšky dvou třetin košíčků. Vidličkou těsto zlehka promícháme (tak utvoříme mramorovou mozaiku).
- 3Lískové oříšky posekáme na malé kousky, povrch těsta jimi posypeme.
- 4Muffiny vložíme do trouby, předem vyhřáté na teplotu 180°C. Pečeme do zlatova přibližně 20 - 25 minut. Upečené muffiny necháme chvíli vychladnout, posypeme je moučkovým cukrem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.