Mramorový dort bez tuku
70 min.
Ingredience
- 1lžíceCukr moučkový
- 1lžíceOlej kukuřičný
- 1lžíceMouka polohrubá
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 3lžíceKakao - prášek
- 1hrnekCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 10kusůVaječný bílek slepičí
- 1hrnekMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5lžičkaTresť mandlová
- 0,5lžičkaTresť vanilková
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
212 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
1 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
1 g
Cukr
29 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. dortovou formu vytřeme olejem a vysypeme moukou.
- 21/3 hrnku mouky, polovinu kypřícího prášku, kakao a 2 lžíce cukru smícháme v míse. Zbytek mouky, kypřícího prášku, 2 lžíce cukru a špetku soli smícháme v druhé míse. Z bílků ušleháme sníh. Potom postupně všleháme po lžících zbytek cukru. Sníh musí být pevný. Nakonec do sněhu vmícháme mandlový a vanilkový extrakt. Sníh rozdělíme na poloviny, do jedné poloviny sněhu přimícháme směs mouky s kakaem a do druhé poloviny vmícháme směs mouky bez kakaa. Kakaovou hmotu dáme na dno formy a na ní naneseme světlou hmotu. Nožem s kulatou špičkou projedeme těstem tak, aby vznikl mramorový efekt.
- 3Pečeme v předehřáté troubě 45 minut.
- 4Dort vyklopíme a necháme vychladnout. Před podáváním posypeme moučkový cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.