Mramorový dort bez tuku

70 min.
Evropa

Ingredience

    • 1lžíceCukr moučkový
    • 1lžíceOlej kukuřičný
    • 1lžíceMouka polohrubá
    • 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
    • 3lžíceKakao - prášek
    • 1hrnekCukr krupice
    • 1špetkaSůl
    • 10kusůVaječný bílek slepičí
    • 1hrnekMouka pšeničná hladká T 650
    • 0,5lžičkaTresť mandlová
    • 0,5lžičkaTresť vanilková
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
212 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
1 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
1 g
Cukr
29 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. dortovou formu vytřeme olejem a vysypeme moukou.
  • 2
    1/3 hrnku mouky, polovinu kypřícího prášku, kakao a 2 lžíce cukru smícháme v míse. Zbytek mouky, kypřícího prášku, 2 lžíce cukru a špetku soli smícháme v druhé míse. Z bílků ušleháme sníh. Potom postupně všleháme po lžících zbytek cukru. Sníh musí být pevný. Nakonec do sněhu vmícháme mandlový a vanilkový extrakt. Sníh rozdělíme na poloviny, do jedné poloviny sněhu přimícháme směs mouky s kakaem a do druhé poloviny vmícháme směs mouky bez kakaa. Kakaovou hmotu dáme na dno formy a na ní naneseme světlou hmotu. Nožem s kulatou špičkou projedeme těstem tak, aby vznikl mramorový efekt.
  • 3
    Pečeme v předehřáté troubě 45 minut.
  • 4
    Dort vyklopíme a necháme vychladnout. Před podáváním posypeme moučkový cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.