Mramorový koláč s dýní

85 min.
Česká republika

Ingredience

      • 500gramůMouka polohrubá
      • 3lžíceKakao
      • 250gramůCukr krupice
      • 1kusKypřící prášek do pečiva
      • 250mililitrůMléko polotučné
      • 125mililitrůOlej rostlinný
      • 1lžičkaSkořice mletá
      • 100gramůCukr krystal
      • 0,5kusDýně Hokkaidó
      • 250gramůTvaroh jemný
      • 1litrVoda pitná
      • 3kusyVejce slepičí
    Počet porcí:
    12

    Nutriční hodnoty v jedné porci

    Kalorie
    360 kcal
    Bílkoviny
    10 g
    Tuky
    13 g
    Sacharidy
    52 g
    Vláknina
    2 g
    Cukr
    20 g
    Zobrazit vše

    Postup přípravy

    • 1
      Dva žloutky vyšleháme s cukrem krupice do pěny, ze dvou bílků ušleháme sníh. Přidáme kakao. Mouku smícháme s práškem do pečiva a střídavě zapracováváme do pěny s mlékem a olejem. Nakonec vmícháme sníh z bílků.
    • 2
      Oloupanou, nakrájenou dýni povaříme ve vodě 20 minut doměkka.
    • 3
      Smícháme 1 vejce, rozmixovanou dýni, cukr krystal, tvaroh a skořici.
    • 4
      Do koláčové formy s pečicím papírem lijeme na střídačku tmavé těsto a dýňové těsto - potom těsta ještě projedeme obrácenou stranou vařečky, aby vzniklo zajímavé mramorování.
    • 5
      Pečeme 35 minut na 180 °C.

    Komentáře

    Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.