Mramorový koláč s dýní
85 min.
Ingredience
- 500gramůMouka polohrubá
- 3lžíceKakao
- 250gramůCukr krupice
- 1kusKypřící prášek do pečiva
- 250mililitrůMléko polotučné
- 125mililitrůOlej rostlinný
- 1lžičkaSkořice mletá
- 100gramůCukr krystal
- 0,5kusDýně Hokkaidó
- 250gramůTvaroh jemný
- 1litrVoda pitná
- 3kusyVejce slepičí
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
360 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
13 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
2 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Dva žloutky vyšleháme s cukrem krupice do pěny, ze dvou bílků ušleháme sníh. Přidáme kakao. Mouku smícháme s práškem do pečiva a střídavě zapracováváme do pěny s mlékem a olejem. Nakonec vmícháme sníh z bílků.
- 2Oloupanou, nakrájenou dýni povaříme ve vodě 20 minut doměkka.
- 3Smícháme 1 vejce, rozmixovanou dýni, cukr krystal, tvaroh a skořici.
- 4Do koláčové formy s pečicím papírem lijeme na střídačku tmavé těsto a dýňové těsto - potom těsta ještě projedeme obrácenou stranou vařečky, aby vzniklo zajímavé mramorování.
- 5Pečeme 35 minut na 180 °C.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.