Mramorový koláč s mandlovým likérem

70 min.
Evropa

Ingredience

    • 250gramůMáslo čerstvé
    • 250gramůCukr krupice
    • 2kusyCukr vanilka
    • 1špetkaSůl
    • 250gramůMouka polohrubá
    • 50gramůSolamyl
    • 30gramůKakao - prášek
    • 4lžíceLikér mandlový - Amaretto
    • 1lžíceCukr moučkový
    • 4kusyVejce slepičí
    • 75mililitrůMléko polotučné
    • 0,5kusKypřicí prášek do pečiva
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
454 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
24 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
2 g
Cukr
26 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Máslo s cukrem, vanilkovým cukrem, vejci a solí utřeme do krému. Mouku smícháme s práškem do pečiva a solamylem. Střídavě s 50 ml mléka zapracujeme do krému. Těsto rozdělíme na dva díly. Do jednoho dílu vmícháme kakao smíchané se zbylým mlékem.
  • 2
    Hranatou formu vymastíme máslem a plníme střídavě světlým a kakaovým těstem. Koláč pečeme při 175°C asi 50 minut. Ke konci pečení přikryjeme formu alobalem. Upečený koláč několikrát propíchneme špejlí, pokropíme amarettem a necháme asi 15 minut stát. Potom moučník vyklopíme a necháme vychladnout.
  • 3
    Koláč podáváme pocukrovaný moučkovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.