Mramorový koláč s mandlovým likérem
70 min.
Ingredience
- 250gramůMáslo čerstvé
- 250gramůCukr krupice
- 2kusyCukr vanilka
- 1špetkaSůl
- 250gramůMouka polohrubá
- 50gramůSolamyl
- 30gramůKakao - prášek
- 4lžíceLikér mandlový - Amaretto
- 1lžíceCukr moučkový
- 4kusyVejce slepičí
- 75mililitrůMléko polotučné
- 0,5kusKypřicí prášek do pečiva
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
454 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
24 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
2 g
Cukr
26 g
Postup přípravy
- 1Máslo s cukrem, vanilkovým cukrem, vejci a solí utřeme do krému. Mouku smícháme s práškem do pečiva a solamylem. Střídavě s 50 ml mléka zapracujeme do krému. Těsto rozdělíme na dva díly. Do jednoho dílu vmícháme kakao smíchané se zbylým mlékem.
- 2Hranatou formu vymastíme máslem a plníme střídavě světlým a kakaovým těstem. Koláč pečeme při 175°C asi 50 minut. Ke konci pečení přikryjeme formu alobalem. Upečený koláč několikrát propíchneme špejlí, pokropíme amarettem a necháme asi 15 minut stát. Potom moučník vyklopíme a necháme vychladnout.
- 3Koláč podáváme pocukrovaný moučkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.