Mramorový tvarohový koláč

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1711 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
85 g
Sacharidy
190 g
Vláknina
6 g
Cukr
85 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 180 °C. Do mísy dáme mouku, pudinkový prášek, moučkový cukr a na vločky nakrájené máslo. Směs promneme, až vznikne drobenka. Podle potřeby přidáme trochu mléka. Drobenkou rovnoměrně napiníme vymazanou koláčovou formu a zvýšíme okraje. Koláč předpečeme asi 15 minut a necháme vychladnout.
  • 2
    Na obložení dohladka rozšleháme tvaroh, zakysanou smetanu, vejce, vanilkový cukr a cukr. Naneseme na koláč.
  • 3
    Čokoládu nadrobno nasekáme a rozpustíme v horké vodní lázni. Rozpuštěnou čokoládou tenkým pramínkem pokapeme sýrové obložení a vidličkou nebo špejlí utvoříme mramorový vzor.
  • 4
    Koláč pečeme asi 35 minut v předehřáté troubě, až obložení ztuhne.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.