Mramorový tvarohový koláč
60 min.
Ingredience
- 100gramůPudinkový prášek - vanilkový
- 250gramůMáslo čerstvé
- 500gramůTvaroh jemný
- 150gramůZakysaná smetana
- 15gramůCukr vanilka
- 140gramůCukr krupice
- 200gramůČokoláda mléčná
- 4kusyVejce slepičí
- 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1711 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
85 g
Sacharidy
190 g
Vláknina
6 g
Cukr
85 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 180 °C. Do mísy dáme mouku, pudinkový prášek, moučkový cukr a na vločky nakrájené máslo. Směs promneme, až vznikne drobenka. Podle potřeby přidáme trochu mléka. Drobenkou rovnoměrně napiníme vymazanou koláčovou formu a zvýšíme okraje. Koláč předpečeme asi 15 minut a necháme vychladnout.
- 2Na obložení dohladka rozšleháme tvaroh, zakysanou smetanu, vejce, vanilkový cukr a cukr. Naneseme na koláč.
- 3Čokoládu nadrobno nasekáme a rozpustíme v horké vodní lázni. Rozpuštěnou čokoládou tenkým pramínkem pokapeme sýrové obložení a vidličkou nebo špejlí utvoříme mramorový vzor.
- 4Koláč pečeme asi 35 minut v předehřáté troubě, až obložení ztuhne.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.