Mražené grilované makrely na přímém grilu
24 min.
Ingredience
- 4kusyMakrela obecná
- 2lžíceCitrónová šťáva
- 10stroužkůČesnek
- 1lžičkaSůl mořská
- Marináda
- 100mililitrůOlej olivový extra panenský
- 1lžíceKoření na ryby
- Na potření mřížky a kleští
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
892 kcal
Bílkoviny
69 g
Tuky
67 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
263 mg
Cukr
125 mg
Postup přípravy
- 1Mražené vykuchané makrely necháme rozmrazit, pořádně je promyjeme i zevnitř a osušíme je. Pak je pokapeme citrónovou šťávou i zevnitř, necháme je položené na hřbetu minimálně 30 minut.
- 2V misce promícháme koření na ryby s olivovým olejem. Mezitím očistíme a na plátky pokrájíme 8-10 stroužků česneku. Makrely znovu omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme je papírovou utěrkou, zevnitř je potřeme olejem, osolíme a vložíme do každé z nich nakrájené plátky česneku. Zvrchu makrely mírně na několika místech na kůži nařízneme do hlouby 1-2mm, potřeme připraveným kořením na ryby z každé strany. Koření štětcem vtlačíme do zářezů. Takto připravené ryby necháme dalších 360-120 marinovat v chladu.
- 3Gril připravíme na přímé grilování, ale 1/3 necháme volnou. Makrely poklademe na mřížku, kterou jsme potřeli olejem, kůží nahoru a grilujeme je 6-7 minut podle velikosti. Po 6-7 minutách makrely otočíme kovovými kleštěmi, které též potřeme olejeme a grilujeme je dalších 5-6 minut. V polovině grilování makrely potřeme marinádou z koření.
- 4Pokud by se nám zdálo, že makrely nejsou celkem ugrilované, odložíme je na roštu bokem (do bezpečné zóny) a nepřímo je budeme grilovat 1-2 minuty. Dobrou chuť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.