Mražený krém (Parfait)
30 min.
Ingredience
- 60gramůCukr moučkový
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1lžíceWhisky
- 1špetkaSůl
- 2kusyVejce slepičí
- 0,25litrSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
662 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
52 g
Sacharidy
35 g
Cukr
30 g
Vápník
134 mg
Postup přípravy
- 1Celá vejce se žloutkem a cukrem šleháme v misce nad vroucí vodní lázní v páře. Šleháme, až vznikne hustý krém.
- 2Misku ponoříme do chladné vody a znovu šleháme, dokud nevychladne.
- 3Krém ochutíme alkoholem a špetkou soli, opatrně smícháme s ušlehanou smetanou a naplníme do formiček. Necháme několik hodin v chladu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.